Снимка PexelsС нова теория излизат учени от Сингапур: открита е връзка

...
Снимка PexelsС нова теория излизат учени от Сингапур: открита е връзка
Коментари Харесай

Учени с нова теория: Ниските хора са по-застрашени от COVID-19

Снимка Pexels

С нова доктрина излизат учени от Сингапур: открита е връзка сред човешкия растеж и риска от заразяване с ковид. Проучването им демонстрира, че е по-вероятно с COVID-19 да се заразят ниските хора, в сравнение с високите, предава

За задачите на проучването експертите от сингапурската Агенция за просвета, технология и проучвания са пресъздали в компютър модел траекторията на слюнката, отделяна при кашлица или кихане.

Изследователите са открили, че капки течност от притежател на ковид се задържат известно време във въздуха, след което стартират да се спускат надолу. Така по-ниските се оказват на " пътя " на пръските, до момента в който високите вдишват по-малко аерозолни капчици с коронавирусни частици.

На фона на сходна траектория на придвижване рискът от болест се оказва по-висок за ниските човеци. Това включва деца, юноши и хора, чийто растеж не надвишава 165 сантиметра.
За да се предпазят, е по-добре индивидите с невисок растеж да стоят най-малко на два метра от близките по време на пандемията. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР